ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Απάντηση του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. Ψυχογιού Γιώργου στο ερωτηματολόγιο.

Η προστασία του νερού ως δημόσιου αγαθού αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που πρέπει να εγγραφεί στο Σύνταγμα. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας πόρος για την ύπαρξη και την ευημερία της κοινωνίας μας. Η πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών μας.

Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού παραμένει επισφαλής. Ειδικότερα προσφάτως με πρωτοβουλία των αρμόδιων τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέσαμε ερώτηση προς τους Υπουργούς για το γεγονός ότι η κυβέρνηση -ήδη από το 2020- μεθοδεύει τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ συμβάλλοντας ενεργά στην αποδυνάμωση και όξυνση των προβλημάτων τους με επαπειλούμενη την ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών τους μέσω ΣΔΙΤ.

Μόνο με συλλογική προσπάθεια και συνεργασία μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και θα προστατευτεί συνταγματικά, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της βιωσιμότητας και της δικαιοσύνης στην πρόσβαση στο νερό.

Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε αυτό το πολύτιμο πόρο για τις μελλοντικές γενιές και να διασφαλίσουμε ότι κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα σε καθαρό και ασφαλές νερό. Με συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την απαραίτητη αλλαγή.

Εδώ το link

Σχετικά άρθρα