ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Καλό σου ταξίδι, συνάδελφε και σύντροφε Αλέκο

Ανακοίνωση  – Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Καλό σου ταξίδι, συνάδελφε και σύντροφε Αλέκο

Το ΣΕΚΕΣ αποχαιρετά τον συνάδελφο, συναγωνιστή και σύντροφο Αλέξανδρο Μερσινιά, τον Αλέκο μας, που έφυγε την Πέμπτη 9/5 σε ηλικία 64 χρονών μετά από άνιση μάχη ενάμιση έτους με την λευχαιμία.

Μεγάλη και δυσαναπλήρωτη η απώλεια του Αλέκου για το ΣΕΚΕΣ, του οποίου ήταν από τους ιδρυτές και μέχρι το τέλος δραστήριο μέλος του.

Μεγάλη η απώλεια για τους συναδέλφους και το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ στο οποίο προσέφερε με ακούραστο πάθος για πάνω από 40 χρόνια τις ανιδιοτελείς του υπηρεσίες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Καταμέτρησης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού και μέχρι πρόσφατα. όταν και παραιτήθηκε λόγω της ασθένειάς του, μέλος για τρεις συνεχόμενες θητείες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΥΔΑΠ.

Μεγάλη η απώλεια για το κίνημα του Δημόσιου Νερού του οποίου ήταν δραστήριο στέλεχος από το 2012 όταν και ξεκίνησε η προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και  με σημαντική συμβολή σε όλες τις σημαντικές από τότε μέχρι σήμερα νίκες του κινήματος.

Μεγάλη η απώλεια και για την οικογένεια των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Ο Αλέκος ήταν γνήσιο “παιδί” της ΕΥΔΑΠ. Προσελήφθη το 1982 μετά το θάνατο του εν ενεργεία συναδέλφου πατέρα του. Ο παππούς του ήταν εργάτης της ΟΥΛΕΝ στην κατασκευή του Φράγματος του Μαραθώνα και η γιαγιά του δούλευε στα πετρόχτιστα της Ούλεν στο Φράγμα.

Ο Αλέκος ήταν πολιτικός και κοινωνικός αγωνιστής. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή σήμερα. Για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία όπου η προσωπική ευτυχία του καθενός είναι όρος για την ευτυχία όλων. Ανιδιοτελής, χαμογελαστός, ανοιχτόκαρδος, γλεντζές, αγαπητός σε φίλους και αντιπάλους

Αλέκο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε να περπατάμε στα μονοπάτια που μας άνοιξες. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε το όνειρό σου να είναι όλοι οι άνθρωποι χαμογελαστοί να γίνει το συντομότερο δυνατό πραγματικότητα.

Η οικογένεια εκπληρώνοντας την επιθυμία του θα αποχαιρετήσει τον Αλέκο με πολιτική κηδεία τη Δευτέρα 13/5/2024 στις 17:15 στο Κ.Α.Ν. Ριτσώνας και αντί στεφάνων θεωρεί προτιμότερο να ενισχυθούν δομές αλληλεγγύης και φορείς έρευνας για τον καρκίνο.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 

Σχετικά άρθρα