ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας 9/5/2023 (βίντεο)

Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην συνέντευξη, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω zoom και παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι της Πρωτοβουλίας και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, συντόνισε εκ μέρους της Πρωτοβουλίας ο Κώστας Λυμπέρης  (ΓΓ του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ και μέλος της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ) (βίντεο) παραβρέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Ζαφειρόπουλος (Εφημερίδα των Συντακτών), Κώστας Παπαντωνίου (Στο Κόκκινο) και Λούλη Σταυρογιάννη (Αυγή).

Τις απόψεις της Πρωτοβουλίας για την συνέχιση του νικηφόρου μέχρι σήμερα αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του νερού και κυρίως την προσπάθεια για να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του νερού, την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και την ακύρωση της εφαρμογής του νόμου για τη δημιουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων παρουσίασαν οι Ηλίας Κορλός (Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ) (βίντεο) και ο Γιώργος Ραντίτσας (Πρόεδρος Σωματείου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ). (βίντεο)

Ο Χρήστος Ρουμπάνης (εκπρόσωπος των 24 συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας)(βίντεο) αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα του συνδικαλιστικού και του περιβαλλοντικού κινήματος για την προστασία του νερού και των άλλων δημόσιων αγαθών και στη σημασία αυτού του αγώνα για ολόκληρη την κοινωνία. Επίσης αναφέρθηκε στις ερωτήσεις προς τα πολιτικά κόμματα που υπέβαλλε η Πρωτοβουλία  σχετικά με τις θέσεις τους για το νερό εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 21/5. Μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της Συνέντευξης Τύπου απαντήσεις είχαν στείλει ι Οικολόγοι Πράσινοι – Πράσινη Ενότητα, το Πράσινο και Μώβ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και η ΟΚΔΕ ενώ αναμένονται και οι απαντήσεις των άλλων κομμάτων. Όλες οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας.

Στην συνέντευξη Τύπου χαιρέτησαν η δημοτική σύμβουλος Αθήνας Μαίρη Μαυρή (Ανοιχτή Πόλη)(βίντεο) , ο πρώην Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος του Πράσινου και Μωβ Νίκος Χρυσόγελος (βίντεο), ο Περικλής Ζήκας από το ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη (βίντεο) και η Κική Βάσσου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (βίντεο). Παρών ήταν και ο νομικός Αλέξανδρος Σαρηβαλάσσης.

Tέλος οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας κάλεσαν όλους και όλες σε μαζική συμμετοχή την Παρασκευή 12/5/2023 στις 7 μ.μ. στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας στη μεγάλη συναυλία “Πάρε το νερό στα χέρια σου” που διοργανώνουν τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ (Επιστημόνων και Αποχέτευσης) με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Δυτικό Μέτωπο-Συντονισμός φορέων και συλλογικοτήτων Δυτικής Αθήνας – Αττικής, την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού́ Έλξης (Μηχανοδηγοί́ ΟΣΕ), με την στήριξη του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ) και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ).

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Σχετικά άρθρα