ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Γραμματεία Συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία για την διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

Η αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού και των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εργαζόμενο-η. Δεν επιθυμούμε να αφήσουμε την διαχείριση των υδάτινων πόρων σε εταιρείες που στοχεύουν στο κέρδος και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Η Γραμματεία Συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζουμε την Πρωτοβουλία για την Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού και την προσφυγή των εργαζόμενων της ΕΥΔΑΠ στο ΣΤΕ γιατί το νερό θα πρέπει να παραμείνει μακριά από λογικές ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης.

Η εμπειρία από άλλες χώρες είναι ότι σε πρώτο στάδιο πραγματοποιείται η ιδιωτικοποίηση και στη συνέχεια  έχουμε  δυσανάλογη αύξηση του κόστους για τα νοικοκυριά. Η εμπειρία επίσης  δείχνει ότι είναι η μαζική και δυναμική κινητοποίηση των πολιτών που κάνει την διαφορά. Η ενημέρωση κάθε μέλους της κοινωνίας  για όλες τις σχεδιαζόμενες αρνητικές εξελίξεις από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πολύ σημαντική και η συνέντευξη τύπου της Τετάρτης 13/4 θα συμβάλλει σε αυτό.

Είμαστε και παραμένουμε συνοδοιπόροι στον αγώνα για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό.  

Γραμματεία Συνδικαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

Σχετικά άρθρα