ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Kαλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, Μοναστηράκι 6/5/2022 (φωτό, βίντεο)

“Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Αθήνας” που προωθεί η κυβέρνηση με την παράδοση σε ιδιώτες της διαχείρισης του Εξωτερικού Υδροδροτικού Συστήματος, είπαν εκατοντάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων που παρακολούθησαν την καλλιτεχνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία την Παρασκευή 6/5 στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θεατρικό δρώμενο για την ιδιωτικοποίηση του νερού που παρουσίασαν μέλη του “Θεάτρου του Καταπιεσμένου” σε σκηνοθεσία της Κάτιας Γέρου και έκλεισε με τραγούδια από την Χορωδία Εξαρχείων.

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γιώργος Ραντίτσας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον τομέα Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ο Άκης Σωτηρόπουλος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο Χρήστος Κουρνιώτης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων & Φυλής, ο Δημήτρης Ευθυμιάδης εκπρόσωπος των “Υγειονομικών σε αναστολή” και ο Γιάννης Σηφακάκης από την Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ο Γιώργος Αλεξανδράκης εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, ο  πρόεδρος Ηλίας Κορλός και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο πρόεδρος  Γ. Δήμτσας και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, ο Πρόεδρος Γιώργος Ραντίτσας και μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, οι Αλέξανδρος Μερσινιάς και Θανάσης Φωτόπουλος μέλη του Δ.Σ τη ΟΜ.Ε. ΕΥΔΑΠ, ο Πέτρος Μπαστέας μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, ο Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθηγητής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος – ΕΚΠΑ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων και συλλογικοτήτων: ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ, Δυτικό Μέτωπο (Φορείς και συλλογικότητες Δυτικής Αττικής – Δυτικής Αθήνας – Δυτικού Πειραιά), Support Earth, Αλληλέγγυα Σχολεία, Μεσοποταμία, Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως, Επιτροπή για το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, Σύλλογος Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, Υγειονομικοί σε αναστολή, Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΓΩ – Χαλάνδρι, Εναλλακτική Δράση, Θεματικός συντονισμός για την προστασία των φυσικών πόρων, των ελεύθερων χώρων και των μνημείων πολιτισμού, Συντονιστικό Ευρυτανικών Συλλόγων Αθήνας για την Ευρυτανία και τα Άγραφα, Βρυσούλες, Φορέας προστασίας υγροτόπου Βουρκάρι Μεγάρων, Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών οργανώσεων, Συντονισμός αιρετών, Ανυπότακτη Αττική, Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ.α

Οι παρευρισκόμενοι /ες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην συγκέντρωση της Τρίτης 10/5 στις 9:30 έξω από το ΣτΕ όπου θα συζητηθεί η προσφυγή των Συλλόγων της ΕΥΔΑΠ κατά της παράδοσης μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικου Συστήματος (ΕΥΣ) της Αττικής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σχετικά άρθρα