ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

«Κάτω τα χέρια από το νερό – Δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό», το μήνυμα των διαδηλωτών στο Σύνταγμα (φωτο, βιντεο)

Με κεντρικό σύνθημα την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, εκατοντάδες διαδηλωτές έκλεισαν το απόγευμα το Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο.

Στην πρώτη συγκέντρωση στις 4 μ.μ. που κάλεσε η ΟΜΕ, τα σωματεία της ΕΥΔΑΠ και η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, που στηρίζεται από 74 φορείς και οργανώσεις, ομιλίες απηύθυναν από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ ο πρόεδρος Θ. Σκόνδρας, ο Γ. Γραμματεάς Δ. Κυρίτσης και ο Οργαν. Γραματέας Μ. Χαρατσής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αποχέτευσης Γ. Ραντίτσας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού Σ. Ρετουνιώτης, το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού και της Γραμματείας του ΣΕΚΕΣ Π. Μπαστέας και τέλος το μέλος της ΕΡΓΑΣ Τ. Βουρλιώτης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, η Λαϊκή Ενότητα, οι Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αναμέτρηση, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α.

Στις 7 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσήλθαν το ΠΑΜΕ καθώς και οργανώσεις και σωματεία με κεντρικό σύνθημα «Νερό, κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα». Αναλυτικά για τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ video και φωτο εδω 

Συγκεντρώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Σχετικά άρθρα