ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συμμετοχή μελών της Πρωτοβουλίας σε συζήτηση για τα εργασικά με Τζέρεμι Κόρμπιν και της Λάουρα Άλβαρες

Ο Ηλίας Κορλός και ο Γιώργος Ραντίτσας πρόεδροι των σωματείων Επιστημονικού Προσωπικού και Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι σε στρογγυλό τραπέζι με θέματα την εργασιακή επισφάλεια και τις επικρατούσες εργασιακές σχέσεις διεθνώς που πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2022 στα πλαίσια του 1ου Διαβουλευτικού συνεδρίου του ΜέΡΑ 25 με την συμμετοχή του  μέλους της προοδευτικής διεθνούς και πρώην πρόεδρο των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και της Λάουρα Άλβαρες από το Μεξικό.

Στη συνάντηση εκτός των εκπροσώπων των σωματείωνς ΕΥΔΑΠ πήραν μέρος εκπρόσωποι  της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων στο «Πλαίσιο», του σωματείου των εργαζόμενων της Cosmote και του ΟΤΕ, των δημοτικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, των εργαζομένων στο χώρο της καθαριότητας, του επιχειρησιακού σωματείου της «e-food» και του σωματείου εργαζομένων του ΑΔΜΗΕ.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν του συμμετέχοντες για συνεχείς προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα καθώς και στη πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνηση να περάσει η διαχείριση των πηγών και των αποθεμάτων του νερού σε ιδιώτες. Ζήτησαν την στήριξη του δικτύου της προοδευτικής διεθνούς και την διεθνοποίηση του θέματος του ΕΥΣ. Τόνισαν επίσης την ανάγκη για ένα αξιόμαχο και σωστά εκπαιδευμένο συνδικαλιστικό κίνημα που θα αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και δημόσια κοινωνικά αγαθά στην υπηρεσία των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε πως υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάπτυξη παγκοσμίως διεθνών εργατικών συνδικάτων με εμπλοκή των προσφύγων και των μεταναστών που δεν εκπροσωπούνταν πριν, ενώ δήλωσε εξοργισμένος για τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας που εξαπέλυσαν μια τρομακτική επίθεση στον κόσμο της εργασίας. «Το να γίνονται οι εργαζόμενοι ενεργά μέλη των συνδικάτων, είναι η πεμπτουσία του εργατικού κινήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέρεμι Κόρμπιν και κατέληξε πως η εκπαίδευση των μελών των πολιτικών κομμάτων, των σωματείων και των συνδικάτων είναι εξαιρετικά σημαντική.

Τέλος, η Λάουρα ‘Αλβαρες ανέφερε πως στο Μεξικό από όπου κατάγεται, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί όλα τα συνδικάτα εκεί έχουν διορισμένες ηγεσίες και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά παίζουν βρώμικα παιχνίδια για τα μεγάλα συμφέροντα. «Πρέπει να δούμε λοιπόν παγκοσμίως τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε για ακηδεμόνευτα εργατικά συνδικάτα που θα προασπίζονται πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων» υπογράμμισε η Λάουρα ‘Αλβαρες.

 

 

Σχετικά άρθρα