ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Το Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣσ τη συνεδρίασή του στις 7/9 υιοθέτησε το παρακάτω ψήφισμα.
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού – Αργυρούπολης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ζητά:
Να ακυρωθεί άμεσα ο Διαγωνισμός για τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής (φράγματα και ταμιευτήρες Ευήνου, Μόρνου, Μαραθώνα, λίμνης Υλίκης, γεωτρήσεις Πάρνηθας και Βοιωτικού κάμπου, υδραγωγεία, δίκτυα μεταφοράς 400 χλμ, αντλιοστάσια) που εμπλέκει ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.
Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (ΣτΕ Ολ 190-1/2022) για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους, από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού. Να ακυρωθεί η νομοθετική ρύθμιση που έγινε με το νόμο για το περιβάλλον που ψηφίστηκε στις 29/7/2022, με σκοπό να παρακαμφθούν οι παραπάνω αποφάσεις του ΣτΕ. Να επιστραφούν άμεσα οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ από το Υπερταμείο στο Κράτος.
Το νερό είναι συλλογικό κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης – αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της ΓΣ του ΟΗΕ), δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν ιδιωτικοποιούνται.”

Σχετικά άρθρα