ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει την «Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του νερού»

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ανθέων 72, Χαϊδάρι 12461 –  Mail: naturefriendsgreece@gmail.com

https://www.naturefriends.gr/

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει την «Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του νερού»

15.04.2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Απριλίου 2022, το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, δηλώνει και υπενθυμίζει τα εξής:

  1. Από το 2013 υποστηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού: «Πέρα βρέχει από κυβέρνηση για τη νίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ευρώπη;». Στη δεκαετία 2012 -2022 έχουμε πάρει θέση και έχουμε δημοσιεύσει θέματα για την ποιότητα και το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. [ΕΔΩ]
  2. Οι ΦτΦ είναι ένα από τα πρώτα σωματεία που υποστήριξαν προϋπάρχουσα κινήματα, όπως π.χ. το Save Greek Water (2013), το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη (2014) κ.ά.
  3. Οι ΦτΦ στηρίζουν κριτικά και διεκδικούν τους «17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης» του ΟΗΕ, και ιδιαίτερα το «ΣΤΟΧΟ 6 – ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ».
  4. Οι ΦτΦ έχουν υπογράψει μαζί με 150 οργανισμούς το Παγκόσμιο Μανιφέστο με τίτλο“Το μέλλον είναι δημόσιο: Παγκόσμιο μανιφέστο για τις δημόσιες υπηρεσίες” (Νοέμβριος 2021). [ΕΔΩ]
  5. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζει την «Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του νερού» όπως και κάθε πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινών και την ενίσχυση και επέκταση του κοινωνικού κράτους.

Σχετικά άρθρα