ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα – Πέμπτη 28/07/2022 στις 7:00 μ.μ.


Συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα
Πέμπτη 28/07/2022 στις 7:00 μ.μ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα συζητηθεί την Πέμπτη στη Βουλή με τροπολογία – όνειδος για την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη (άρθρα 119 και 120) να  παρακάμψει τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (190, 191/2022) που επιτάσσουν την επιστροφή τους στο Δημόσιο αφού κρίθηκε ως αντίθετη με το Σύνταγμα της Χώρας η μεταβίβαση των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προς το Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ).

Η πράξη της κυβέρνησης είναι έκφραση προκλητικής αδιαφορίας απέναντι στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και τον Ελληνικό Λαό που απαιτεί  τη δημόσια διαχείριση του φυσικού αγαθού του νερού, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Το περιβάλλον απειλείται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Σαν να μην έφταναν οι φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, συνέχεια των περσινών, το υπό κατάθεση νομοσχέδιο περιέχει την καταστροφή των περιοχών NATURA.

Μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα ενάντια στις πολιτικές επιλογές που απειλούν και το περιβάλλον και τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισής του νερού

 

Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού

email: protovoulia.dimosio.nero@gmail.com

Σχετικά άρθρα